2016. december 19., hétfő

Vállalkozók Szepsiben: Komjáti Edit

A Korzet fehérneműbolt gazdag választékkal várja a vásárlókat Szepsi Fő utcáján. Az üzletet Komjáti Edit vezeti.

Mikor kezdett saját vállalkozásba és milyen indíttatásból? 

A fehérneműbolt már több mint 10 éve, 2005 óta működik. Kezdetben teljesen más jellegű vállalkozásban gondolkodtam, de mivel annak a kivitelezése sokkal bonyolultabb lett volna, a jelenlegi mellett döntöttem. A divat s az ezzel kapcsolatos kiegészítők világa már gyerekkoromban is nagyon érdekelt, tehát nem volt nehéz döntést hozni. Mint minden vállalkozó, én is azt szeretném, hogy a célközönség igényeit minél jobban teljesítsem. Ehhez persze elszántságra, szorgalomra és kitartó munkára van szükség.

Mi mindenre kell odafigyelni, milyen feladatokat kell ellátni az üzleti élet mindennapjaiban?

Az üzleti élet mindennapjai nemcsak a konkrét árueladásról szólnak. Nagyon lényeges, hogy megtaláljuk a megfelelő beszállítókat, szemmel kell tartani a piac változását, és gyorsan fel kell ismerni a kínálkozó lehetőségeket. Az üzlet vezetése tehát sok-sok összetevőnek a függvényében zajlik.
A kínai bölcsek azt mondják, hogy semmi nem állandó, csak a változás. Ez igaz a vállalkozó életében is. A fogyasztók ugyanis szeretnek minden újat kipróbálni, igényelik a friss és új dolgokat. Minderre persze tudni kell reagálni, s a vevő fejével is kell tudni gondolkozni.

Ma is ugyanezt az utat választaná, illetve mit ajánlana a most induló vállalkozásoknak?

Ha lehetőségem lenne az újrakezdéshez, több mint valószínű, hogy ugyanebben a szférában mozognék. Nagyon fontos tanács a kezdő vállalkozóknak, hogy csak olyan vállalkozásba fogjanak, amit szeretnek és sose kényszerből, vagy mások unszolására. A kudarctól sem kell megijedni, mivel az elkerülhetetlen. Van viszont két jó oldala: tanulságos és utána csak jó következhet. Végül, de nem utolsósorban a legfontosabb számomra a családom, s nem szabad elfelejteni, hogy a vállalkozás van értünk, a családért és nem fordítva!
-sm-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése