2016. december 11., vasárnap

Ringató - kisgyermekkori zenei nevelés

Éneklő, játszó édesanyák, édesapák és nagyszülők csoportos foglalkozása, amin már néhány hónapos kisbabákkal is részt lehet venni.

Pollag Écsi Judit, a Ringató vezetőjének írása:

Ha tartalmasan szeretnél eltölteni egy-egy délelőttöt pici babáddal, gyermekeddel, látogass el a Ringató foglalkozásra! Szeretetteljes légkörben, családias közegben, vidám hangulatban lehetőségetek nyílik új énekeket, ölbéli játékokat tanulni.

Közösen hozzuk létre a zenei élményt, a tiszta, élő  énekszót, a ritmust, lüktetést, varázslatot. A gyermeknek nincs feladata, őt csupán körülvesszük zenei ingerekkel. Így anya biztonságos ölében formálódik a gyermek zenei ízlése, így válik fogékonnyá a minőségi , értékes muzsika iránt.

A Ringató megalapítója, Gállné Gróh Ilona a kodályi koncepció alapján, Forrai Katalin útján dolgozta ki a Ringató módszertanát. Zenei anyagunk elsősorban a magyar néphagyományból merít. Ezen kívül: más népek dalai (svéd, finn, mari-cseremisz, stb.), komponált dalok (Kodály Z., Weöres S., Arany J., Csukás I.stb.)

A foglalkozás szőnyegen történik, hozzatok magatokkal váltócipőt! (Kérjük, a tízórai és játék csak a foglalkozás végén kerüljön elő! Köszönjük!:) ) 

Időpont: minden hónap 1. és 3. csütörtökén, 9:30-kor!

Helyszín: Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ (Szepsi, Fő utca 52.).

Szeretettel várunk minden kisgyermekes családot!

Pollag Écsi Judit
+421 915 935 428
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése