2016. december 7., szerda

Ing. Köteles László értékelése

Az elmúlt időt a képviselő-testületben és az önkormányzat tevékenységében az eddig ismeretlen ellenséges légkör jellemezte. Egyértelmű hátrány a városnak, hogy számos konfliktusos helyzetben nincs megegyezésre törekvés, ehelyett a város vezetése bírósághoz fordult, így több bírósági per is van, nagyrészt a polgármesternek köszönhetően. Három jogász védi nem is annyira a város, mint a polgármester érdekeit. Egyedülálló sajátosság az is, hogy már a harmadik polgármester-helyettest fogyasztja a város.

Ebben a helyzetben egyre nehezebb a lakosok érdekeit védeni. Szinte lehetetlen egyértelmű döntéseket hozni, amikor nincs áttekintésünk a dolgok állásáról, például nem tudjuk, hogy állnak a befektetések és a város hány új alkalmazottat vett fel s milyen célokra. Még a jó szándékú javaslatokat is kiforgatva, azokat össze tudták kapcsolni más, esetleg a törvényesség határát súroló vagy elfogadhatatlan döntésekkel. Így meg lehet zsarolni a képviselőket, hogy szavazzanak meg számukra elfogadhatatlan döntéseket. Hasonlóan mondvacsinált érvekkel elutasítani a lakosok érdekeit szolgáló, s az elmúlt évek egyik legnagyobb városi befektetését, az új egyházi iskola felépítését.

A jövőben ezért arra kellene törekedni, hogy minél racionálisabb, a város és lakosai érdekeit szolgáló döntések szülessenek. Egyben a döntéshozóknak tudatosítaniuk kell, hogy csak közösen lehet eredményeket elérni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése