2017. március 11., szombat

Új szabályai vannak a város tulajdonával való gazdálkodásnak

Az önkormányzat 27. - rendkívüli - ülésén február 3-án a képviselők többek között újratárgyalták a város polgármestere által korábban megvétózott határozatot, amelyet még 2016. december 13-án, a testület 25. ülésén fogadtak el. A határozattal a képviselő-testület jóváhagyta városi tulajdonnal való gazdálkodás szabályainak módosítását.

A rendkívüli ülésen sem a város polgármestere, sem helyettese nem volt jelen, így a képviselők az előírásoknak megfelelően maguk közül választva szavazták meg, ki vezesse a tanácskozást.
Annak ellenére, hogy a város polgármestere az eredeti, még a tavaly decemberben elfogadott határozatot nem írta alá a törvény által megszabott 10 napos határidőn belül, aminek következtében a határozat végrehajtása leállt, a képviselők amellett továbbra is kitartottak. A képviselő-testület ugyanis nélkülözhetetlennek tartja a határozatot a város jövőbeni működéséhez, azért is, mert a polgármester, Slavomír Borovský elveszítette a testület bizalmát. (Ezt többek között azzal indokolják, hogy a polgármester a képviselő-testület jóváhagyása nélkül hozott döntéseket olyan ügyekben, amelyekben a képviselők jóváhagyása nélkül nem volt hatásköre.) 

Az elfogadott határozat korlátozza a város ingó és ingatlan vagyonáról való döntéseket. Eszerint, ha az meghaladja az 500 euró értéket, csak a városi képviselő-testület jóváhagyásával lehet arról rendelkezni. A tulajdonnal való rendelkezés alatt elsősorban a bérbeadás, az átruházás vagy a felszámolás értendő.
A városi önkormányzat 2017. február 3-án tartott rendkívüli üléséről készült felvétel a következő hivatkozáson tekinthető meg: https://vimeo.com/202655016.

-sm-


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése